طرز تهیه اسکندر کباب
اسکندر کباب ، یک غذای مخصوص ترکیه ای است که بصورت دونر ترکی آماده شده و بهمراه سس و نان پیده ، یا بربری ، در کنار ماست و برنج با بادمجان کبابی سرو می شود . گوشت قرمزی که در تهیه اسکندر کباب استفاده میشود ، نه خیلی چرب و نه عاری از چربی باید باشد . گوشت باید کبابی باشد .
اسکندر کباب که مخصوص شهر بورسای ترکیه است ، برای اولین بار در سال ۱۸۶۷ میلادی توسط اسکندر از شهر انتاکیه که شهری در جنوب ترکیه و هم مرز با سوریه است به بورسا آورده شد . امروزه اسکندر کباب در تمامی شهرهای ترکیه در منوی رستورانها جای دارد . ولی طبیعتا آنچه که در بورسا طبخ میشود ، طعمش بسیار متفاوت و لذیذ تراست .
مواد لازم
گوشت گوساله | ۲۵۰ گرم |
کره | ۱۲۰ گرم |
ماست | ۱۰۰ گرم |
نان پیده ویا بربری | نصف |
آب گوشت | یک لیوان |
رب گوجه فرنگی و فلفل | یک قاشق غذا خوری (مخلوط) |
طرز تهیه
گوشت را به نازکی مقوا ببرید . بهتر است قبلا در فریزر گذشته و بگذارید یخ ببند تا نازکتر بریده بشود . گوشت را در ماهی تابه با مقدار کمی کره تف بدهید .
در ماهی تابه ای دیگر یک قاشق کره را آب کرده ، رب اضافه نمود و بهم بزنید . آب گوشت را اضافه نموده ، جوش که آمد از روی اجاق بر دارید .
نان بربری را بصورت مربع های کوچک برش داده ، یک قاشق کره روی آنها بمالید. سپس در ماهی تابه و یا فر کمی تف بدهید . نباید خشک بشود . ۲ الی ۳ دقیقه کافی خواهد بود .
قطعات کوچک نان را در بشقابی بگذارید . دو قاشق آب گوشت روی آن بریزید . سپس چند قاشق از سسی که با رب تهیه کرده اید روی نانها بمالید .
گوشتهایی که خیلی نازک بریده بودید و آماده کرده اید را روی نان بگذارید . باقیمانده سس را نیز روی گوشت بریزید .
کره باقی مانده را نیز آب کرده روی کباب بریزید . همراه با فلفل کبابی و یا همان فلفل ترکی و گوجه کبابی و ماست میل نمائید و یا اینکه ماست را روی کبابها ریخته با هم بصورت مخلوط میل بکنید.
در ترکیه معمولا کنار اسکندر کباب ( مخصوصا در شعبه های اچ دی اسکندر ) بادمجان کبابی ساتور شده هم قرار می دهند .
نظرات شما عزیزان:
برچسبها: